Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF A-Lag Herrar

Följ

A-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
A-Lag Herrar

Match

KIL

0 - 2
3 april 2015
13:00

VAIF

Referat

Referat: KIL - VAIF

Det blev trots avsaknad av några ordinarie spelare en komfortabel 2-0 seger i dagens match mot Kil borta.
Vaif startade med ett fantasifullt anfallspel som tryckte tillbaka Kil och första 10min gav det ett mål, ett stolpskott, ett offsidemål samt en kanonräddning av Kils mv på ett härligt volleyskott av Philip.
Ledningsmålet kom efter 10min när Darko slog en fin djupledsboll som friställde Micke på ett sätt man skulle vilja se mer av i matcherna när vi har passningsstyrkan o djupledlöpkunnandet i laget.
Micke tog tillvara chansen på bästa sätt o satte bollen säkert i nät.
Kil kom efter målet fram till sitt bästa läge i matchen men bollen tog i stolpen o ut.
I 20.e minuten kom ett rättvist 2-0 mål efter ett drömanfall där Darko hittade fram med en boll till Marco som syggt på ett tillslag skarvade vidare till Milan. Milan satte på ett tillslag bollen i djupled på Micke som vann duell med mittback innan han rundade målisen o rullade in bollen. Även detta är ett spel som gärna fick visas oftare då man med lite rakare o snabbare spel i djupet får motståndarna i svajning på ett annat sätt än med en massa kortpassningspel på mitten.
Kan vi få till en variation mellan vårt fina kortpassningsspel och rakare spel blir vi riktigt svårstoppade och vi har bra spelartyper för bägge varianterna.
Efter 30min blev vi lite bekväma om nu detta berodde på att det gick för lätt i början eller nått annat låter jag vara osagt men faktum är att vi i flera matcher visat samma symtom.
Det är kanske kul att spela kortpassningsspel men när det går till överdrift så tappar vi oftast bollen innan vi kommer in i farligt område och detta håller inte i serien.

Spelet i andra fortsatte som slutet av första med alldeles för mycket duttfotboll och för lite spel som hotade Kils mål. Vi ska vara ärliga och säga att det inte är några få som är skyldiga utan nästan alla spelarna faller in i detta ineffektiva spel. Nu är ju kanske detta inte bara negativt då spelarnas bollskicklighet på små ytor visar att många spelare utvecklat sin teknik otroligt sista åren, mycket tack vare att vi fått in fantastiska bollspelare i laget.
Vi har i ärlighetens namn också fått riktigt stora krav på laget för slår man en seriekonkurent ganska bekvämt på bortaplan har man gjort en bra match trots allt.
Segern var odisskutabel då Kils stolpskott i början var deras enda stora farlighet för i övrigt var det några distansskott som oroade.

Matchfakta: 2-0 (2-0)
1-0 10min Micke (Darko) Säkert frilägesavslut efter fin djupledsboll
2-0 20min Micke (Milan) Kanonanfall där bollen gick på ett snöre mellan Darko-Marco-Milan till Micke.